Er zijn veel verschillende vormen van anticonceptie beschikbaar. Wat de beste keuze is voor jou is afhankelijk van verschillende factoren. Wij gaan hier graag over met je in gesprek, telefonisch of op de praktijk.

Spiraal plaatsen:
Bij ons is het mogelijk om (bij laag risico cli√ęnten*) een koper- of hormoonhoudend spiraal te laten plaatsen. We doen dit vanaf 10 weken na je bevalling. Maar ook als je nog nooit zwanger bent geweest ben je welkom bij ons voor het plaatsen van een spiraal.

Wanneer je komt voor een spiraalplaatsing buiten je menstruatie om en er is een mogelijkheid  van een zwangerschap dan raden we je aan om maximaal 2 dagen voor de plaatsing een zwangerschapstest te doen.

Heb je het risico gelopen op een SOA het afgelopen jaar of heb je klachten die bij een SOA zouden kunnen passen, dan is het van belang om eerst een SOA uit te sluiten alvorens de spiraal geplaatst wordt.

De meeste verzekeraars vergoeden de kosten rondom de plaatsing/verwijdering van anticonceptie door verloskundigen. Het is per verzekeraar verschillend of de vergoeding vanuit het eigen risico of vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Meer informatie

Wij adviseren je graag over verschillende vormen van anticonceptie en over het plaatsen van een spiraaltje. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!