Kinderwens

Eventuele problemen in de zwangerschap en in het latere leven van een kind vinden vaak hun oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Door een gezonde leefstijl kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en jullie kind positief beïnvloeden. Voor persoonlijk advies kun je terecht op ons kinderwensspreekuur.

Een afspraak op het kinderwens spreekuur neemt doorgaans een uur tot anderhalf uur in beslag. Er wordt gesproken over je medische achtergrond, de leefwijze van jou en je partner en erfelijkheidsfactoren. Verder krijg je veel algemene informatie en praktische tips over gezond leven en de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap. Ook ontvang je informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Wij adviseren je om zo mogelijk samen met je partner naar het kinderwens spreekuur te komen.

Tijdens het consult zal geen uitvoerig lichamelijk onderzoek  plaatsvinden, maar wel zal  je bloeddruk worden gemeten. Uit het consult kan daarnaast blijken dat bloedonderzoek nodig is of dat het noodzakelijk is dat je een gesprek hebt met de huisarts, gynaecoloog of klinisch geneticus (voor erfelijkheids-onderzoek).

Bedenk wel dat het heel normaal is wanneer het even duurt voordat je zwanger bent. Gelukkig is 80% van alle vrouwen die zwanger willen worden, binnen één jaar zwanger.

Indien je op het kinderwens spreekuur komt, vragen we je om de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl volledig in te vullen. Je kunt na afronding van deze vragenlijst een emailadres invullen waar de informatie naar toe wordt gestuurd. Dit emailadres is info@verloskundigenpraktijkeennieuwbegin.nl  Hierdoor kunnen wij het gesprek goed voorbereiden.