Zoek je een verloskundige? Ons kleine team betrokken verloskundigen biedt persoonlijke en professionele zorg die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Verloskundigenpraktijk Een nieuw begin verleent verloskundige zorg op Goeree-Overflakkee.

Nieuw leven is het grootste wonder dat er bestaat en ieder kindje verdient alle aandacht en liefde die er te geven is. Ook is het krijgen van een kindje een nieuw begin in het leven van de toekomstige ouder(s). Wij geloven dat persoonlijke en professionele zorg tijdens deze bijzondere periode belangrijk is voor een goede start van het gezin.

Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar voor vragen en onzekerheden en kijken samen met jou (en je partner) naar wat de beste zorg is voor jou op dat moment.

Aanmelden

Ben je zwanger? Voel je welkom in onze praktijk! Wij nemen binnen 2 dagen contact met je op als je het aanmeldformulier hebt ingevuld. Tijdens het telefoongesprek nemen we alvast wat belangrijke dingen met je door en is er alle ruimte voor de vragen die je misschien al hebt. We plannen dan de eerste afspraken in op de praktijk voor een echo en intakegesprek.

Wanneer je (nog) niet bij ons onder zorg bent en toch vragen hebt laat dan je contactgegevens hier achter en dan nemen wij contact met je op.
Ook wanneer je een kinderwens hebt kan je een gesprek inplannen om goed voorbereidt aan een zwangerschap te beginnen.

  Controles

  Tijdens de zwangerschap zien we je regelmatig op de parktijk tijdens het spreekuur. Er is alle ruimte voor vragen en we controleren of het goed gaat met jou en je kindje.
  Natuurlijk is je partner altijd welkom tijdens deze controles, maar ook broertjes en zusjes mogen mee om het hartje van hun babybroertje of zusje te beluisteren.

  Bevalling

  De meeste vrouwen bevallen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Wij zijn er om je te coachen, informeren, begeleiden, ondersteunen en gerust te stellen. Als medisch professional zorgen wij voor een veilige situatie en handelen tijdig indien dit nodig is. We begeleiden zowel bevallingen thuis, als poliklinisch in het van Weel Bethesda ziekenhuis te Dirksland.

  Er is heel veel informatie te vinden over zwangerschap en bevallen, wij vinden het belangrijk dat je toegang hebt tot de juiste informatie.Ga naar www.deverloskundige.nl voor betrouwbare en deskundige informatie.

  In de zwangerschap kun je laten onderzoeken of het kindje in jouw buik een aandoening of lichamelijke afwijking heeft. We noemen dit prenatale screening.Er zijn twee soorten screening:1. Onderzoek naar downsyndroom, edwardssyndroom en patausyndroom: de NIPT.2. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen: de 13 wekenecho en de 20 wekenecho.Je beslist zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen.Graag informeren wij je over de mogelijkheden van prenatale screening.Kijk voor meer informatie op www.pns.nl, de website over pre- en neonatale screeningen.

  Kraamtijd en nazorg

  Weer thuis met je pasgeboren baby krijg je dagelijks zorg van de kraamverzorgster. Maar wij zijn daarnaast nog steeds je eerste aanspreekpunt bij vragen of bijzonderheden. We komen tijdens de eerste week een aantal keer langs en er is regelmatig telefonisch contact. Indien nodig kunnen wij overleggen met bijvoorbeeld een kinderarts of huisarts. Ook na je kraamtijd is het nog altijd mogelijk om contact met ons te op te nemen.

  Contact

  Wanneer je (nog) niet bij ons onder zorg bent en toch vragen hebt laat dan je contactgegevens hier achter en dan nemen wij contact met je op. Heb je bijvoorbeeld een kinderwens en wil je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap beginnen? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

  "Dankjewel voor de goede zorgen in de aanloop naar mijn bevalling in het ziekenhuis. En Nanda vooral voor de nazorg en gesprekken in mijn kraamtijd. O.a. door jou voelde ik me als vrouw echt een stuk sterker. Ondanks dat het emotioneel zwaar was kijk ik met een warm gevoel terug op mijn kraamtijd door alle fijne vrouwen die hier een rol in hebben gespeeld."

  — Carlijn