Een nieuw begin bestaat uit een klein en hecht team verloskundigen. We verzorgen de spreekuren, rijden (kraam)visites, begeleiden bevallingen en staan altijd klaar voor vragen. Afwisselend hebben wij dag- en avondspreekuur zodat je ons kunt leren kennen tijdens de zwangerschap. Wij kennen iedere zwangere persoonlijk, daar hechten we veel waarde aan!

Op 1 juni 2012 zijn we de verloskundigenpraktijk gestart, met de visie dichtbij de zwangere te staan en laagdrempelige zorg te bieden. Een praktijk waar mensen ons makkelijk kunnen bereiken en waar ze met al hun vragen terecht kunnen. Bekijk de video waarin Nanda meer vertelt over Een nieuw begin.

Nanda

Mijn naam is Nanda Cornelissen en in mijn werk als verloskundige begeleid ik vrouwen en partners tijdens de zwangerschap, bevalling en in de eerste periode na de geboorte. Daarnaast begeleid ik vrouwen die verlies in de zwangerschap hebben meegemaakt en hier extra zorg voor nodig hebben om dit te verwerken. Ook plaats ik anticonceptie spiralen,  maak ik pretecho’s en geef ik groepsvoorlichting en “centering zwangerschap”. 

Op 1 juni 2012 opende ik, met hulp van collega en vriendin Liselotte Kweekel, mijn eigen verloskundigenpraktijk. Met een duidelijke visie, veel doorzettingsvermogen en liefde voor het vak ben ik aan de slag gegaan om een praktijk neer te zetten waar vrouwen en partners zich welkom en gehoord voelen.

Mijn dagen verlopen wat chaotisch, ik ben vaak met veel verschillende dingen tegelijk bezig. Maar als ik bezig ben met zorg voor een zwangere of barende vrouw dat heeft dat mijn volledige aandacht. Spreekuur, coaching, plaatsen van spiralen maar ook vergaderen en regelzaken die horen bij een eigen praktijk vullen mijn dagen.

Het feit dat je echt iets kan betekenen voor vrouwen (en partners) op zoveel verschillende momenten in het ouderschap is prachtig. De uitdaging om de zorg steeds verder te verbeteren geeft mij uitdaging en energie.

De mooiste ervaringen zijn natuurlijk de geboortes van mijn eigen kinderen. Jasmijn is in het ziekenhuis geboren, Jelte is thuis geboren en Julia via een keizersnede. Door de zwangerschappen en de verschillende bevallingen heb ik als moeder ook ervaringen opgedaan die ik gebruik in mijn werk als verloskundige. Daarnaast vond ik het aanwezig mogen zijn bij geboortes van kinderen van familieleden en vriendinnen altijd heel mooi en wonderlijk. Maar ook de begeleiding die ik heb mogen geven wanneer er verlies was rondom de zwangerschap zijn voor mij erg waardevol geweest.

Met 3 kinderen en een eigen bedrijf blijft er niet veel vrije tijd over 😉 Maar ik hou van gezelligheid met andere mensen om me heen en ik lees heel graag.

Janniek

Hoi allemaal! Ik ben Janniek, geboren in Zwijndrecht en ik ben verloskundige en echoscopiste in de praktijk.

Ik kende Flakkee al een beetje via vrienden die hier wonen. In december 2020 heb ik gesolliciteerd bij Een nieuw begin en vanaf januari 2021 werk ik in de praktijk. Dit doe ik met zoveel plezier dat ik nu zelfs op Flakkee ben komen wonen!

Als ik dienst heb begint de dienst met de overdracht van mijn collega. Dit duurt bij ons al best even, omdat we het ook gauw gebruiken als een bijpraat momentje. Daarna doe ik de huisbezoeken die op de planning staan, verschillende telefoontjes, extra controles en wat administratie. Natuurlijk niet te vergeten dat er altijd een bevalling of een spoedje tussendoor kan komen. Bij een spreekuur zie ik verschillende vrouwen voor controle of echo’s in verschillende fases van hun zwangerschap of 6 weken nadat ze zijn bevallen. We bespreken hoe het gaat en doen verschillende controles.

Wat ik heel erg leuk vind aan het vak is dat elke dag anders is. Het is elke keer weer spannend en afwachten hoe je werkdag gaat lopen en hoeveel je slaapt ;). Daarnaast vind ik het bijzonder dat je met super veel verschillende mensen te maken hebt, waarbij elke situatie anders is en die je allemaal mag begeleiden van begin tot eind tijdens die mooie periode!

Het klinkt cliché, maar het is toch echt zo dat elke bevalling weer mooi en bijzonder blijft. Als ik echt moet kiezen, dan is de mooiste ervaring denk ik toch de bevalling die ik bij een aantal vrienden mocht begeleiden. Zo’n mooi intiem moment deel je niet met iedereen en blijf je altijd met elkaar herinneren!

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten (met name wielrennen), te koken/bakken en lekker veel met familie/vrienden te zijn.

Janine

Hoi! Ik ben Janine Branten en sinds september 2020 als verloskundige werkzaam bij verloskundigenpraktijk Een nieuw begin.

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als verloskundige in de regio Dordrecht. Toen mijn contract hier eindigde en ik een vacature tegenkwam bij verloskundigenpraktijk Een nieuw begin, heb ik niet getwijfeld en gesolliciteerd. Het contact met Nanda voelde gelijk goed en ik werd aangenomen! Mijn ouders namen mij sinds kleins af aan mee naar camping ‘Toppershoedje’ in Ouddorp. Ik was hier de gehele zomer en elk mooi lente- of herfstweekend te vinden. Goeree-Overflakkee voelt echt als thuiskomen en ik vind het heerlijk om hier te mogen werken.

Ik begin mijn dienst met de overdracht die ik van één van mijn collega’s krijg. Wanneer we tijd hebben, gebeurt dit onder het genot van een kopje koffie of thee en kletsen we tegelijkertijd even bij. Hierna maak ik een lijstje van de kraamvrouwen die ik thuis mag gaan bezoeken en ga ik op pad. Wanneer ik dit gedaan heb, ga ik terug naar de praktijk voor de administratie en verwerking. Hierna is het wachten op een bevalling!

Wat ik uitdagend vind aan dit vak, is dat ik niet exact weet wat mij te wachten staat wanneer ik een dienst in ga. Het is eigenlijk nooit saai! Ik krijg energie van het contact met de zwangere (of kraamvrouw) en haar partner. En zo’n bevalling, dat is natuurlijk de kers op de taart! Daarnaast blijft het super bijzonder om zo dichtbij deel uit te maken van alle mooie momenten tijdens de zwangerschap, de bevalling of tijdens het kraambed.

Het is heel cliché, maar elke bevalling is uniek en prachtig. Het lijkt mij heel bijzonder wanneer ik in de toekomst de bevalling van een goede vriendin zou mogen begeleiden.

Ik ga graag naar de sauna; heerlijk om even goed te ontspannen na een drukke dienst. Ook geniet ik van het maken van een mooie reis en vind ik het leuk om te koken, maar nog leuker om uiteten te gaan ;). Dit allemaal het liefst in goed gezelschap van mijn vriendinnen, vriend of familie.

Ilse

Mijn naam is Ilse van Rijs en ik werk in de praktijk als verloskundige en echoscopiste.

Ik ben opgegroeid in Zeeland waarna ik ben gaan studeren en wonen in Rotterdam. Ik heb een aantal jaar met veel plezier gewerkt als verloskundige in Rotterdam, maar toen er een plekje vrij kwam bij Een Nieuw begin was de keuze snel gemaakt. Na 7 jaar heb ik de stad verlaten en start een nieuw avontuur voor mij als verloskundige op Goeree-Overflakkee.

Als verloskundige mag ik jullie bijstaan in een heel bijzondere periode in jullie leven. Ik blijf me verwonderen over het proces van de zwangerschap en de kracht die jullie als moeders hebben bij de geboorte van jullie kind. Elke eerste echo, zwangerschapscontrole of bevalling is weer uniek. Dat geen dag hetzelfde is en ik jullie steeds weer mag ontmoeten en begeleiden op verschillende momenten in de aanloop naar de bevalling maakt het werk zo leuk en uitdagend. Als verloskundige hoop ik jullie een gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven.

Een ervaring die direct bij mij opkomt is een bad-bevalling die ik heb begeleid waarbij het kind in bad in de vliezen geboren werd, dit gebeurt niet heel vaak en deze ervaring was daarom erg bijzonder.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur en breng ik veel tijd door op mijn zeilbootje samen met mijn vriend. Na het werk ga ik graag een rondje fietsen, potje tennissen of even ontspannen bij een yogales. Daarnaast sta ik graag in de keuken om iets lekkers te bakken of koken voor een gezellige avond met vrienden & familie.

Judith

Ik ben Judith van der Welle en ik werk met veel plezier bij  Een nieuw begin. Ik ondersteun Nanda bij het verwerken van administratie, bestellingen etc. Je kunt mij ook wel het ‘manusje van alles’ noemen.

Iemand wees mij erop dat Nanda iemand zocht voor de administratie. Ik heb daarop gesolliciteerd en ben ik in september 2020 begonnen met deze uitdaging.

Mijn werkdagen zijn dinsdag en woensdag. Mijn werkdag bestaat uit declaraties indienen, rooster inplannen, bestellingen weg werken en eventueel dingen regelen voor buiten de deur.

Het is afwisselend werk en Nanda laat mij vrij in wat ik kan doen op een dag. Ze wil graag dat wij meedenken over ontwikkelingen in de praktijk. Nanda geeft mij het gevoel dat onze mening ook belangrijk is. Het is één team en dat maakt het echt heel erg leuk. Ik heb al een hoop bijgeleerd in de verloskundewereld. Het is erg bijzonder om in de verloskunde wereld te werken. Het is een prachtig beroep en mooie ontroerende verhalen heb ik al mogen aanhoren van de meiden.

Lastige vraag, ik kan niks zeggen over mooie ervaringen tijdens een bevalling. Ik kan alleen maar iets zeggen over mijn eigen ervaring tijdens mijn eigen zwangerschap. Dit was een tweeling zwangerschap en er zijn momenten dat het je goed afgaat en momenten dat je het als zwaar ervaart. Maar de liefde die je al hebt voor je kindje of kindjes is onvoorwaardelijk. Dit begint al van het moment dat je weet dat je zwanger bent.

Ik kan genieten van mijn gezin en leuke dingen doen. Een goed boek, serie of film op zijn tijd vind ik heerlijk. Uiteten of koken voor en met vrienden vind ik ontspannend.

Rosalie

Hoi, mijn naam is Rosalie Provoost en sinds september 2023 ben ik werkzaam in de praktijk als verloskundige.

Na mijn studie in Antwerpen wilde ik heel graag aan de slag in Nederland. Ik ben op zoek gegaan naar een praktijk die mij wilde helpen opstarten in de verloskunde. Ik stuitte op de vacature van Een Nieuw Begin en deze sprak me gelijk aan. Na een paar leuke gesprekken en een fijne inwerkperiode ben ik aan de slag gegaan.

Wat ik interessant en leuk vind aan het vak is de diversiteit, ik weet nooit wat mij te allemaal te wachten staat wanneer de dienst start. Daarnaast leer ik iedere dag weer nieuwe dingen, want de verloskunde staat nooit stil. Ik vind het ontzettend bijzonder dat ik aanstaande ouders mag bijstaan in deze periode in hun leven. De dankbaarheid die je hiervoor terugkrijgt, dat vind ik heel speciaal!

Mijn mooiste ervaring in het vak is toch wel de eerste thuisbevalling die ik meemaakte tijdens mijn studie. Ik had nog nooit eerder zo een mooi, rustig en intiem moment gezien. Vanaf dat moment wist ik het zeker, dit wil ik later doen. Ik ben ontzettend blij dat ik nu ouders hierin mag begeleiden.

Wat ik graag doe in mijn vrije tijd is haken, dit kan van alles zijn van kleding tot interieuraccessoires. Daarnaast houd ik van lekker eten en vooral om dit klaar te maken. Je kan mij uren in de keuken vinden en daarna lekker aan tafel met familie en vrienden.

"Jullie zijn toppers! Niks is jullie te veel. We konden altijd bij jullie terecht met onze vragen of als het ons te veel werd. Ook na de kraamperiode. Daar zijn we jullie erg dankbaar voor!"

— Robin en Sabrina